Elke maand gratis nieuwsbrief:

Iconische scene maakte ik met mijn dochter

3 jaar geleden was ik druk met het ontwerpen van Oscar en Oma Rozerood. Bepaalde scenes waren zo uitnodigend dat mijn dochter daarbij hielp. Samen bestudeerden we bijvoorbeeld hoe doeken door de lucht bewegen. Iedereen die Oscar en Oma Rozerood bij me in het theater heeft gezien, die herkent de iconische scene die het uiteindelijk geworden is.

Vandaag ben ik in Zwolle bezig voor mijn muziektheatervoorstelling Arum dem Fayer in Theater de Garage in Venlo, terwijl diezelfde dochter in Rotterdam repeteert voor Rotterdam Circusstad Festival waar ze met een voorstelling onderdeel is van de openingsact Kabaal (1 mei). Eenzaam in mijn studio zing ik liederen en repeteer ik teksten voor die vijfde mei in Venlo. Maar af en toe gaan mijn gedachten naar mijn dochter die in Rotterdam druk is met haar eenwieler, maar ook met koord, acrobatiek en andere circustechnieken. Haar vrolijkheid en creativiteit zijn altijd erg aanstekelijk wanneer ze voor de lol meezingt of me helpt met teksten.

Deel dit: