Elke maand gratis nieuwsbrief:

Hallo Oscar!

Ksenia speelt een jongetje dat op bed zit te peinzen over het leven, want alleen onbelangrijke vragen hebben een duidelijk antwoord. Hallo Oscar!

Een goede voorbereiding is belangrijk om goed te kunnen schakelen tussen diverse voorstellingen. In de zomerperiode speelde ik ‘Zij zagen Oorlog’ en try outs van ‘Liederen uit de Joodse Diaspora’. Maar de komende maanden speel ik voornamelijk de theatershow ‘Oscar en Oma Rozerood’, dus hallo Oscar!

De voorbereiding op die tournee begint met het herhalen van de tekst. Dat is veel werkt, maar absoluut geen straf. Integendeel, want topschrijver Eric-Emmanuel Schmitt heeft een pareltje afgeleverd.

Dat erkennen ook de media:

– Trouw: “Een juweeltje.”

– Volkskrant: “Een natuurtalent, virtuoos en geestig.”

– NRC: “Grappig en warm.”

– De T: “Magische schrijver.”

Het is niet voor niets een wereldwijde bestseller. Het boek is in tientallen talen beschikbaar en zo’n vertaling komt niet zomaar tot stand, zo weet ik inmiddels.

In de contacten met schrijver en zijn agent heb ik zelf ook ondervonden hoe kritisch ze staan ten opzichte van kunstzinnige bewerkingen en uitvoeringen. Mijn ideeën, CV, regisseur en productieteam werden kritisch doorgenomen en aangeleverd beeldmateriaal werd tot op de pixel bestudeerd.

“Een prachtige vertolking” was de conclusie en die wordt inmiddels door recensenten onderschreven:

– Theaterkrant: “Speels, ontroerend en grappig. Boeiend tot en met de laatste seconde.”

– HIS: “Een filosofische spiegel van het leven. Hoopvol en grappig. Ksenia is een geweldige actrice.”

Dus vouw ik vandaag de was op, terwijl ik breed glimlachend de teksten herhaal. En terwijl mijn vingers spelen met wasknijpers komt de hele cast uit de voorstelling voorbij, zoals Oscar en zijn ouders, Dr. Düsseldorf, Popcorn, Bacon, Peggy Blue en natuurlijk Oma Rozerood.

Het is echt een heerlijk verhaal.

#theater #theatervoorstelling #kseniamarasanova

#motivationmonday #motivatiemaandag

Deel dit: