Elke maand gratis nieuwsbrief:

Bevrijdingsdag 2024 in Venlo

Bevrijdingsdag 2024 in Venlo was emotioneel en indrukwekkend. Op 5 Mei speelde ik in een vol Theater de Garage mijn muziektheater-voorstelling Arum dem Fayer. Na afloop genoten we met een aantal bezoekers van een Vrijheidsmaaltijd aangeboden door Nationaal Comité 4 & 5 mei. Aan tafel spraken over de voorstelling en over de betekenis van vrijheid. Een dag om nooit meer te vergeten.

Arum dem Fayer is mijn verhaal op zoek naar vrijheid. Mijn muzikale reis leidt van de USSR naar Nederland om in vrijheid te kunnen leven en om mezelf te mogen zijn. Ik werkte zo’n twee jaar aan deze voorstelling en het is mijn meest persoonlijke stuk ooit. In Venlo speelde ik voor het eerst de volledige show, inclusief alle liederen en verhalen. 5 mei was voor mij daarom een hele bijzondere dag en niet alleen vanwege Bevrijdingsdag.

De reacties na de voorstelling waren overweldigend en dat werd me een aantal keren bijna teveel. Bezoekers vonden het mooi, imposant en aangrijpend. Een educatieve voorstelling met vele lagen. De relatie tussen gebeurtenissen in mijn familie en het wereldtoneel maakte ontwikkelingen in de tijd duidelijk. Dat overviel me, want uiteindelijk ben ik ook niet meer dan een zandkorrel in die hele grote zandloper die we kennen als ‘de wereld’. 

Deel dit: