Elke maand gratis nieuwsbrief:

Arum dem Fayer

Hokjesdenken maakte dat Ksenia niet naar een elke school mocht en dat medische zorg niet gegarandeerd was. Over haar afkomst werd alleen achter de voordeur gesproken. Op haar 17e ontvluchtte ze de verschrikkelijke USSR. Om haar droom na te jagen reisde ze naar Nederland om wereldkampioen Muay Thai te worden. 

De Nederlandse vrijheid gaf haar ruimte om te zijn wie ze wilde zijn. Ze verloor haar hart aan het theater en ontdekte die onderdrukte kant van haar achtergrond.

Ksenia houdt van Nederland en is trots op haar Nederlandse nationaliteit. Ze eet pindakaas met een lepel uit de pot en drinkt koffie met gekookte melk. Erwtensoep en boerenkool zijn haar favoriete gerechten, net als een rijsttafel. Ze lust zelfs drop. Maar een echte Nederlander wordt ze natuurlijk nooit.

Toch kwam ze hier thuis.

Arum dem Fayer is een muzikale a-politieke en non-religieuze reis door Ksenia’s verleden. Aan de hand van ruim 20 liederen vertelt ze over ambities, dromen en angsten. Over hoe haar familie overleefde onder soms gruwelijke omstandigheden. Arum dem Fayer is een meertalige muzikale vertelling over optimisme en veerkracht, over het onderduikadres van haar ziel. Het is de meest persoonlijke voorstelling die ze ooit maakte.

Mijn meest persoonlijke voorstelling ooit

Details

  • Idee & uitvoering: Ksenia Marasanova
  • Muzikale arrangementen & muziek: Irena Scalerica
  • Stem- & zangcoaching: Lucette van den Berg
  • Tekst: Roy van Veen
  • Techniek: Sofia van Veen
  • Productie / AV: Stage Royalty

Genre: muziektheater.

Duur: 90 minuten, geen pauze.

Geschikt voor alle leeftijden.

Deel dit: