Elke maand gratis nieuwsbrief:

Workshops en opleidingen in zomervakantie

De zomervakantie komt er aan. En met vakantie doel ik op de periode waarin theaters vanaf medio juni dicht zijn. Tot eind juni speel ik echter nog diverse voorstellingen, maar in de zomervakantie volg ik doorgaans workshops en opleidingen die ik door het jaar niet kan doen.

Dat gaat vaak om trainingen die te ver weg gegeven worden of te intensief zijn om er even bij te volgen. Het selecteren daarvan is een lastige klus, al begrijp ik maar al te goed dat dit een eerste wereldprobleem is.

De lat ligt hoog

Om te begrijpen wat ik nodig heb, moet ik mezelf opzoeken. Ik moet diep in mijn ziel kijken om te voelen wat ik mis. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Bij Meisner Toneelacademie ‘s-Hertogenbosch leerde ik emotioneel tot het uiterste te gaan. In die veilige omgeving onder leiding van Paul Dekker kon dat. Dat was een magische tijd.

Als ik ooit iets helemaal blanco opnieuw zou mogen doen, dan is dat het eerste jaar van de Meisner Opleiding. Dat intense genieten van die zoektocht naar die creativiteit in jezelf vond ik geweldig. Ik genoot van iedere seconde. En dat hoor ik van meer Meisner alumni om me heen.

Als het in de zomervakantie uitkomt, dan probeer ik altijd een Meisner Zomerworkshop te doen. Dat is een week resetten, even in vogelvlucht door veel bouwstenen van die Meisner Technique. Het is heerlijk intensief thuiskomen.

Workshops en opleidingen in zomervakantie

Op mijn verlanglijstje voor de zomer van dit jaar staat verder scene study. Maar ik heb nog geen opleiding gevonden die binnen mij schema past. Verder hoop ik nog een meerdaagse workshop stemtechniek te doen. Iets dat bouwt op waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. En verder zoek ik nog een opleiding gericht op het herontdekken van creativiteit en speelsheid. Zodat ik nog realistischer kan spelen en het “goed doen” nog meer durf los te laten.

Deel dit: