Elke maand gratis nieuwsbrief:

Tien verschillende hoofdrollen

Ksenia staat als dromende Oscar in de zwarte ruimte. Het is één van de tien verschillende hoofdrollen die ze speelt. Een roze gloed op de rug is het bewijs dat Oma Rozerood in de buurt is.

In het toneelstuk Oscar en Oma Rozerood speel ik in mijn eentje zo’n tien rollen. De één is groter dan de ander. In bovenstaande foto ben ik een dromerige Oscar, één van de tien verschillende hoofdrollen die ik speel. De roze gloed toont aan dat Oma Rozerood niet ver weg is. De rollen wissel ik razendsnel af.

De voorstelling krijgt daardoor een zeer dynamisch karakter is is erg leuk om naar te kijken. Dat lees je ook in de recensies. De Theaterkrant roemt de speelse vertelvorm. Hier in Salland heeft het over een energieke vertelling. Bezoekers waarderen het, zo blijkt uit de nagesprekken.

Het is uitdagend om een andere persoon neer te zetten. Niet een andere persoon te spelen, maar echt te zijn. Dat is het prachtige van het spelen van tien verschillende hoofdrollen. Je ziet me voor je neus veranderen.

Dat is ook het mooie aan toneel in een theater. Je zit erbij en maakt het mee. Je voelt het, want het raakt je.

Dat ook een keer meemaken? Bezoek mijn speellijst en zie of ik met toneelvoorstelling Oscar en Oma Rozerood de komende tijd in een theater in de buurt speel!

Deel dit: