Elke maand gratis nieuwsbrief:

Rekwisieten maak ik zelf

Iedere voorstelling vraagt om een aankleding op maat. Het kost veel tijd om het uit te denken en daarna nog meer tijd om ze te vinden. Trouwens, een deel van de rekwisieten maak ik zelf.

Over de herkomst van de koffer uit Zij zagen Oorlog schreef ik eerder. Feitelijk was dat heel eenvoudig: ik wist direct welke koffer ik wilde hebben en waar die lag. Het was een kwestie van plannen om die hier in Nederland te krijgen. Dat ligt vaak anders met specifieke historische kleding of attributen die op maat gemaakt moeten worden.

Voor Liederen uit de Joodse Diaspora heb ik een hoed nodig. Niet zomaar een hoed, maar een “Juden Hut”. Het is een voorwerp met een beladen geschiedenis die terug gaat naar zo’n 1000 na Christus.

De specifieke vorm was niet altijd hetzelfde en ook de kleur wisselt. Wel helder is de basis van de vorm en geel is een veelgebruikte kleur.

Na lang zoeken constateerde ik dat ik de hoed het beste zelf kon maken. Ik gebruikte als basis een hoed van vilt en een paar lepels kurkuma. Flink roeren en daarna in vorm boetseren doet de rest.

Benieuwd naar hoe de hoed geworden is? Bezoek de try out van mijn voorstelling ‘Liederen uit de Joodse Diaspora’ op 4 september in Dalfsen. Toegang is gratis, aanmelden is handig met oog op zitplaatsen (maar niet verplicht).

Tot dan!

Update: dat festival in Dalfsen is achter de rug. In deze blog meer informatie over mijn muziektheatervoorstelling ‘Liederen uit de Joodse Diaspora’ in Dalfsen, inclusief een video met een impressie.

Deel dit: