Elke maand gratis nieuwsbrief:

Joanna Merlin opgenomen in Hospice

Joanna Merlin opgenomen in Hospice

Mijn eerste kennismaking met de Michael Checkov acteertechniek was een 30-jaar oude opname van een workshop. Docente Joanna Merlin legde de techniek van het psychologisch gebaar uit. Dat is een simpele en ontzettend doeltreffende acteertechniek om je transformeren tot een karakter. Deze oude video was een openbaring voor me en ik oefende er eindeloos mee in mijn studio.

In de voorbereiding van iedere theatervoorstelling die ik speel hoor ik nog altijd haar aanwijzigingen. Dus al die recensies die ik krijg, over hoezeer mijn karakters mensen aangrijpen en hoe echt ze die vinden, zijn dus ook Joanna Merlin’s verdienste. Het was een vurige wens om ooit live les van haar te hebben.

Vandaag kreeg ik bericht dat Joanna Merlin op 92-jarige leeftijd is opgenomen in een hospice. Het deed me pijn, al staat dat in geen contrast tot wat haar familie moet voelen. Ik voel een groot gemis, ook al ontmoette ik haar nooit.

Zaterdag 14 oktober is het de internationale dag van de Palliatieve Zorg en het Hospice. Dan speel ik mijn 135 minuten durende solo-theatervoorstelling ‘Oscar en Oma Rozerood’ twee keer in Apeldoorn. Voor Joanna Merlin en voor al die helden die werken in een hospice of daarbij betrokken zijn.

Deel dit: