Elke maand gratis nieuwsbrief:

De internationale dag tegen Racisme en Discriminatie

Gru en zijn 2 miljoen minions. Zo noemde de heer Timmermans gisteren PVV leider Wilders en de ruim 2 miljoen Nederlanders die op de PVV stemden. Gru is een superschurk en de minions zijn mensachtige wezens die een kwaadaardige meester willen dienen. De heer Timmermans zei het in hart van het democratie een dag voor de internationale dag tegen Racisme en Discriminatie, en de ophef was nihil.

Deze buitengewoon onfatsoenlijke uitspraak van de heer Timmermans moet met vuur en zwaard bestreden worden. Hij serveert ruim twee miljoen landgenoten af, allemaal mensen met een Nederlands paspoort, mensen met stemrecht.

Vandaag is het de internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De uitspraken van de heer Timmermans maken duidelijk dat we nog veel te winnen hebben.

“Ja maar Wilders…” ik hoor het u denken. Door zijn uitspraken wordt Wilders weggezet als radicaal-rechts. Betekent dat dan dat je hem en zijn twee miljoen kiezers mag discrimineren en kleineren?

Als we die denkrichting doorzetten, dan kunnen we de partij van Timmermans classificeren als radicaal-links. Betekent dat dan ook dat we die kiezers mogen discrimineren en kleineren?

Nee.

Ik vind het belangrijk om stil te staan bij de internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. Onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid zijn uitgangspunten in mijn voorstellingen ‘Zij zagen Oorlog‘ en ‘Arum dem Fayer‘. We zijn allemaal mensen en gaan allemaal gewoon naar de WC.

Deel dit: