Elke maand gratis nieuwsbrief:

1206 euro voor schoon drinkwater in Oekraïne

Met mijn theatervoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’ wil ik mensen bewust maken van hun rol in een conflict. Het is makkelijk om je te verschuilen achter grote getallen van een oorlog en verder je kop in het zand te steken en net te doen alsof het onrecht er niet is. Je kunt ook een keuze maken om je er niet neer te leggen bij de beslissing van een gestoorde dictator. Met de voorstelling zamelden we onlangs 1206 euro voor schoon drinkwater in Oekraïne in.

De voorstelling Zij zagen Oorlog speel ik altijd voor een goed doel en de laatste jaren ligt dat in Oekraïne. Initieel zamelden we geld in voor weeskinderen in de oorlogsgebieden in Oekraïne. Onlangs speelde ik bij Apostolisch Genootschap om geld in te zamelen voor schoon drinkwater in Oekraïne.

Gisteren overhandigde ik de cheque aan Maya Muraviova van singlegoal.org en het bestuur van MYzwolle Maya legde zich niet neer bij de beslissing van die onderdrukker in Moskou. Ze ontvluchtte haar Oekraïne niet, maar besloot de rommel op te ruimen. Met singlegoal.org voedt ze burgers die leven in de dynamische frontlinie en bouwt ze waterzuiveringsinstallaties zodat de mensen schoon drinkwater hebben.

Ook dit jaar speel ik Zij zagen Oorlog voor MyZwolle en Single Goal. In de Vredesweek speel ik de voorstelling dit jaar tussen 14 en 22 september op diverse plekken in Nederland. Zie ik je bij één van die voorstellingen? Samen zorgen we voor schoon drinkwater in getroffen gebieden in Oekraïne.

Deel dit: