Elke maand gratis nieuwsbrief:

Weg vertrouwen

De NOS, BBC en AP erkennen vandaag (pas!) dat er met burgers gruwelijke dingen zijn gedaan bij de aanval op Israëlische dorpen en het muziekfestival. Dat is ruim twee maanden nadat de eerste films met de ellende online verschenen. Notabene omdat de daders een deel van de ellende zelf streamden. Nu dus ook van de grote internationale media erkenning van die gruwelijke daden. Beter laat dan ooit, maar wat een ontluisterend inzicht geeft het in gekleurde houding van veel prominenten, (hoofd)redacteuren en journalisten die de afgelopen maanden in de talkshows de boel nuanceerden of ontkenden.

Vaak zat ik woest voor de TV als ik weer zo’n figuur de boel hoorde goedpraten. “Het zouden hooguit incidenten zijn geweest, als het al echt gebeurd is.” En meer van die maffe redenaties. Zelfs van correspondenten. Nu dus de erkenning van de (oa.) de NOS die maakt dat ik al die opiniemakers, journalisten en commentatoren nooit meer zal vertrouwen.

Nooit meer, over geen enkel onderwerp.

En met mij vele anderen.

Veel films van de verschrikkelijke daden staan inmiddels online, dus als je de NOS, BBC of het AP niet gelooft en nog altijd vindt dat het allemaal meevalt dan kun je ze opzoeken en bekijken. Maar neem van mij aan de de beelden absoluut verschrikkelijk zijn. Ik ga de URL niet delen, want ik wil niet verantwoordelijk zijn voor jouw nachtmerries.

Deel dit: