Elke maand gratis nieuwsbrief:

Oscar en Oma Rozerood in Leiden

Tien rollen speel ik in Oscar en Oma Rozerood, het prachtige verhaal van Eric-Emmanuel Schmitt. Het verhaal greep me toen ik het voor het eerst las. Ik vind het een prachtig boek, warm en vol hoop. Na het eerste hoofdstuk wist ik al dat ik er een theaterstuk van moest maken. Op 15 maart speel ik Oscar en Oma Rozerood in Leiden.

Ik las het boek midden in de periode dat theaters dicht waren ivm. de pandemie. Sommige locaties waren open op basis van een toegangsbewijs. Ik zag het niet zitten om met zo’n toegangsbewijs te spelen. Ik wilde al die hardwerkende vrijwilligers niet opzadelen met controles en discussies waar ze nooit voor gekozen hebben. Het was een grimmige tijd. En in die donkere dagen gaven Oscar en Oma Rozerood mij hoop.

Ik vind het een genot om het stuk te spelen. Andere stukken speel ik ook graag, maar Oscar en Oma Rozerood komen echt uit mijn ziel.

Tot gauw in Leiden, kus Oscar!

Ps. Als u gek bent op theater dat u raakt, dan adviseer ik u van harte mijn Leids Kwartet! Dat zijn vier verschillende voorstellingen op vier dagen.

Deel dit: