Elke maand gratis nieuwsbrief:

5 mei, Schouwburg Meppel

5 mei, Schouwburg Meppel. Foto: lijst met data en Ksenia die staand op een bunker een klaproos aanbiedt.
Nieuwe datum: 5 mei, Schouwburg Meppel.


Iedere dag komen er nieuwe data bij zoals vandaag 5 mei, schouwburg Meppel. Dat is fantastisch. Jullie hebben geen idee wat dat met me doet en voor me betekent. Het dwingt me om te repeteren en zo kan ik de waan van de dag even laten voor wat het is.

Het nieuws volg ik gedoseerd. Ik kan er slecht mee overweg. Want ik denk aan mijn vrienden en hun ouders in Oekraïne. De huizen waar ik over de vloer kwam en de pleinen waar ik muziek maakte.

Wat er daar gebeurt, is van een barbaarsheid waar geen woorden voor zijn. Dat is niet de schuld van alle Russen, want de meesten hebben het hier nog veel moeilijker mee dan jij of ik.

Ja echt, neem dat van mij aan.

Ga je dus niet afreageren op die Russische winkelier bij je in de buurt, die taxichauffeur, die collega of die muzikant. Zij kunnen er echt helemaal niets aan doen en hebben behoefte aan empathie.

Sinds ik hier woon is 5 mei voor mij een mooie datum. Een dag waarop je vrijheid viert. Na je gezondheid is vrijheid het belangrijkste dat je hebt.

Dan ga ik nu weer terug naar mijn studio en werken aan mijn teksten en karakters: Moeders, als ze je morgen vragen om je kind naar het front te sturen, dan is er maar één antwoord mogelijk: NEE.

De speellijst met alle details vind je hier.

Wil je helpen? Dan vind je in deze nieuwsbrief veel mogelijkheden.

Deel dit: