Elke maand gratis nieuwsbrief:

Mensen zoals u en ik

FILM: Mensen zoals u en ik nemen beslissingen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Soms is de consequentie direct zichtbaar, maar dat is lang niet altijd het geval. Maar hoelang kunt u omgaan met die onzekerheid?

Mensen zoals u en ik maken keuzes en hebben om te gaan met de consequenties.

Zij zagen Oorlog is een toneelvoorstelling over het nemen van beslissingen onder moeilijke omstandigheden en weten dat je moet dealen met onbekende consequenties. Ksenia Marasanova kruipt in de huid van 5 mensen en speelt hun dilemma. De spiegel die ze u zo voorhoudt brengt u bij die ene vraag: wat zou u doen?

U maakt kennis met een moeder, een Duitse soldaat, een joodse echtgenote, een boerenknecht en een tiener. U beleeft hun verhaal, hoort hun liederen en daarin ontdekt u het dilemma. En wat zou u doen?

De toneelvoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’ duurt 5 kwartier en kent geen pauze. Ksenia Marasanova speelt de voorstelling tussen 20 maart en 9 mei in diverse theaters en tijdens een aantal herdenkingen door heel Nederland.

Bezoek de speellijst voor actuele data en locaties.

De voorstelling ging in de Zwolse Schouwburg in première en daar was RTV Oost bij. De TV-reportage die RTV-Oost maakte over Ksenia en Zij zagen Oorlog kunt u hier vinden.

Mensen zoals u en ik in oorlog - Zij zagen oorlog.
Mensen zoals u en ik in oorlog. Keuzes en consequenties. Opdat we nooit vergeten.

Deel dit: