Elke maand gratis nieuwsbrief:

Losse eindjes domineren mijn gedachten

Losse eindjes domineren mijn gedachten. Ik net klaar met mijn voorstelling Zij zagen Oorlog, terwijl Oscar en Oma Rozerood al weer voor de deur staat. Dankzij acteertechnieken die ik leer bij Meisner toneelacademie in 's-Hertogenbosch kan ik ermee overweg.
Even een moment van bezinning in de zon om losse eindjes te ordenen.

Losse eindjes domineren mijn gedachten en bepalen mijn takenlijst op dit moment. Ik ben net klaar met de reprise-toernee van ‘Zij zagen Oorlog’, maar afgerond is dat allemaal nog niet. Ik heb de nodige evaluaties voor de boeg. Daarnaast zijn we druk met de donaties aan – en ondersteuning van allerhande goede doelen in Oekraïne. Ook staat mijn nieuwe theater-tournee van ‘Oscar en Oma Rozerood’ voor de deur. Die voorstelling ontwikkelden we vorig jaar, maar die moet voor 9 juni natuurlijk wel even gerepeteerd worden. En dan is er nog promotie, enzovoort. Enfin, je hebt vast een idee van de berg losse eindjes die op me ligt te wachten.

Intensief bewegen met Elsa van der Heijden

Dit weekend nam ik vrij. Of eigenlijk ook weer niet, want ik schreef me in voor een workshop intensief bewegen met master-teacher en ex-internationaal danseres Elsa van der Heijden.

In drie dagen ben ik dan 15 uur aan het bewegen op muziek. Het lichaam wordt los gemaakt en volledig voorbereid op het opgaan in welke rol dan ook.

Het zijn dit soort technieken die me helpen om intensieve voorstellingen zoals ‘Zij zagen Oorlog’ en ‘Oscar en Oma Rozerood’ te dragen. Als ik erin geloof, dan kan ik iedere bezoeker meenemen en in vervoering brengen. Recensies en referenties bewijzen dat.

Voorstellingen zijn intens, reacties heel goed en daar werk ik ook keihard voor.

Met dank aan Meisner Toneelacademie

Dergelijke specialistische workshops en acteer-master-classes worden exclusief aangeboden door de Meisner Toneelacademie in ‘s-Hertogenbosch. Zonder die toneelschool en haar oprichter Paul Dekker was ik nooit de actrice geworden die ik vandaag de dag ben.

Natuurlijk is 15 uur dansen intensief. Daarom noemt Elsa het ook een ‘intensief bewegingsweekend’. Het is pittig, maar oh zo goed voor het lichaam, ziel en de geest.

Inspiratie en verdieping via de Meisner Toneelacademie

Dit soort workshops volg ik het hele jaar. Het leert me nieuwe technieken en brengt me verdieping. Dankzij dergelijke unieke workshops kom ik ook in direct contact met mensen die me inspireren en motiveren.

Eind juni haalt Meisner Toneelacademie Brenna Palughi naar Nederland voor een 5-daagse workshop Body Intelligence en Lucid Body. Zij is een bekende actrice (HBO, Netflix, Showtime, Amazon Prime, Broadway) en een internationaal erkend specialist.

Ik kan echt uitkijken naar zo’n workshop. Voor de mensen en de verdieping, maar vooral omdat ik weet dat het mijn eigen voorstelling beter maakt. En daar doe ik alles voor, tenminste zes uur per dag. Elke dag.

Meisner toneelacademie in ‘-Hertogenbosch haalt Brenna Palughi naar Nederland voor 5-daagse workshop Lucid Body en Body Intelligence.
Deel dit: