Elke maand gratis nieuwsbrief:

Haar naam is Marina Ovsyannikova

Haar naam is Marina Ovsyannikova. Deze medewerkster van het nieuws op de belangrijkste Russische TV zender was de leugens zat.

Haar naam is Marina Ovsyannikova en zij zag oorlog. En ze is het er niet mee eens. Deze moeder van twee kinderen is medewerkster van de belangrijkste Russische TV zender. Daar is ze de leugens van de regering zat. Ze besloot tijdens de live-presentatie van het journaal met haar boodschap in beeld te stappen. Ze krijgt hiervoor zeker en vast 15 jaar gevangenisstraf. Zou jij dat ervoor over hebben om de wereld te vertellen dat je werkgever de boel voorliegt?

Dit gebeurde er achter de rug van Poetin’s favoriete nieuwslezeres:

Vooraf nam ze een video op met de bedoeling van de actie. In onderstaande opname zegt deze heldin:

“Wat er nu in Oekraine gebeurt is een misdaad, en Rusland is de agressor. De verantwoordelijkheid voor deze agressie ligt bij één persoon, en dat is Vladimir Putin.

Mijn vader is een Oekraïner, mijn moeder is een Russin, maar ze zijn nooit vijanden van elkaar geweest. En deze ketting om mijn nek is een symbool dat Rusland onmiddelijk met deze broedermoord moet stoppen. Onze broederlijke volkeren zullen nog in staat zijn om zich te verzoenen.

Helaas ben ik laatste jaren tijdens mijn werk bij de 1e kanaal bezig geweest met de propaganda voor het Kremlin. En ik schaam me er ontzettend voor.

Ik schaam me voor het toestaan van de leugens die via de tv zijn uitgezonden. Ik schaam me voor het toestaan van de brainwashing van het Russische volk.

We hebben gezwegen in 2014, toen dit alles pas begonnen was. We zijn niet gaan demonstreren toen het Kremlin Navalny heeft vergiftigd. We keken zwijgend naar dit onmenselijke regime.

En nu heeft de hele wereld zich van ons afgekeerd, en de komende 10 generaties van onze nakomelingen zullen de schaamte van deze broedermoord oorlog niet weg kunnen wassen. Wij, Russen, zijn denkende en slimme mensen. Alleen wij kunnen deze waanzin stoppen.

Ga demonstreren!! Wees niet bang. Ze kunnen niet ons allemaal opsluiten.”

Update: meer over deze actie bij het onafhankelijke Russische nieuwsplatform Meduza. Zij verloren ca. 35.000 abonnees toen hun abonnees door sancties hun lidmaatschap niet meer konden betalen. Help ze overleven.

Deel dit: