Elke maand gratis nieuwsbrief:

Die eerste keer

Die eerste keer vertelt het verhaal van Ksenia's eerste optreden. Op de foto Ksenia met een gitaar in een grote hal in Sneek. Zaterdag speelt ze theatershow zij zagen oorlog op een festival.

Zaterdag speel ik 2 keer mijn theatershow ‘Zij zagen Oorlog’ in Wijk bij Duurstede bij Theater Toeren Bij De Boeren Daar bouwen we een theater in een grote hal. Ik kom met een grote auto vol spullen voor (oa) licht en geluid en een decor natuurlijk. Hoe anders was dat die eerste keer toen ik ergens speelde.

Met alleen een gitaar en teksten trok ik jaren geleden naar Sneek. Ook toen kregen bezoekers kippenvel, aldus de krant hierboven. En aan die optredens heb ik nog altijd goede herinneren.

Maar morgen dus theatershow ‘Zij zagen Oorlog’ in Wijk bij Duurstede. Een voorstelling die je aan het denken zet (Radio 1) van iemand die de belichaming is van de Oekraïense oorlog (AD), die tot en met de laatste seconde boeit (Theaterkrant), met aangrijpende liederen (Radio 5) en een angstaanjagende actualiteit (NOS), en die je letterlijk het verhaal in zuigt (aldus talloze bezoekers).

U bent welkom en toegang is helemaal gratis. Met dank aan allerhande sponsors en een kleine groep vrijwilligers die keihard aan het werk is om al die 7 podia op te bouwen en de wandelroutes aan geven en nog meer. En natuurlijk met dank aan al die boeren en buitenlui die kosteloos hun schuren, hallen en energie ter beschikking stellen voor dit prachtige festival.

Wat vinden mensen eigenlijk van Zij zagen Oorlog?
Deel dit: